Evankeliumi Latvian lapsille 17.06.2014

Latvia, 5.-10.5.2014
 
Evankeliumi Latvian lapsille

Syksyllä 2012 yhdistyksemme pääsi ensimmäistä kertaa vierailemaan Latvian kouluissa. Yhteistyö joka jo aiemmin oli avautunut Latvian koulujen uskonnonopetuksesta vastaavien tahojen kanssa toi silloin myös mahdollisuuden aloittaa vierailut sekä nuorten että pienten lasten kouluissa evankeliumin viemiseksi heille. Tähän mennessä VEry on järjestänyt jo seitsemän kouluvierailuviikkoa joihin on sisältynyt lähes 70 tilaisuutta noin 40 koulua ja tavoitettu 5500 oppilasta ja opettajaa sekä myös oppilaiden vanhempia. Latvian kouluista ainoastaan 8-10% on ottanut uskonnon opetuksen opetusohjelmaansa ja sekin sallitaan vain 1-3 luokka-asteille. Tästä huolimatta olemme päässeet pitämään tilaisuuksia kaikille ikäryhmille.


Tällä kertaa ohjelmassa olivat lapset ja heille Raamatun sanomaa toivat Jukka Mäkisen johdolla Satakunnan koulutyöntekijät nukketeatterin, musiikin ym kautta. Matkan aikana vierailimme kahdeksalla eri paikkakunnalla tilaisuuksissa joissa kuulijakunta vaihteli 40-200 välillä. Kaikkialla vastaanotto oli erinomainen. Välillä saimme kouluilta lahjaksi runsain määrin suklaata ja jonain päivänä olimme hukkua kukkien paljouteen kun oppilaat olivat varautuneet tuomaan lahjoja vierailijoille. Miltei kaikkialla opettajat toivoivat meidän tulevan uudelleen. Jotkut heistä sanoivat etteivät ole koskaan kuulleet tällaisesta sanomasta. Vaikka Latvian omassa kansallislaulussa pyydetään Jumalan siunausta Latvian pojille ja tytöille ei evankeliumin sanoma ole tuttu edes opettajille.


Itselleni mieliinpainuvin tilaisuus oli 30 oppilaan erityiskoulu jossa nuoret kuuntelivat hyvin tarkkaavaisesti sanomaa Jeesuksen todellisuudesta ja halusta auttaa heitä. Puhuessani tilaisuuden loppusanoja ja kertoessani kuinka Jeesusta voi rukoilla ja pyytää tulemaan elämäänsä koin hyvin vomakkaasti kuinka Jumalan haluaa tulla näiden nuorten Isäksi, auttajaksi ja varjelijaksi. Kuka muukaan kuin Hän itse voi sen tehdä parhaiten!


On suuri ihme ja armo meille saada olla viemässä sanomaa Jeesuksesta nuorille ja lapsille Latvian kouluihin. Seuraavia matkoja olemme suunnittelemassa jo tulevalle syksylle. Muista rukouksin myös näitä hankkeita!


Juha       Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva