Hirvikolari, Idän viisaita ja susia 26.12.2015

Latvia, Daugavpils, Jekabpils, 30.11.-4.12.2015
 
Hirvikolari, Idän viisaita ja susia

Saimme olla viemässä Joulun hyvää sanomaa Latvian lapsille joulukuun ensimmäisellä viikolla. Jukka ja Merja Mäkisen sekä Tiina Kärkkäisen kanssa ajoimme maanantai-iltana Latviassa kohti Daugavpilsiä, kun pimeällä ja sateisella tiellä auton valokeilassa yhtäkkiä näkyi nuori hirvenvasa edessämme. Vain lyhyt jarrutus oli aikaa tehdä ja sitten törmäys eläimeen. Onneksemme kyseessä ei ollut täysikasvuinen hirvi ja vahingot jäivät verrattain pieniksi. Auton nokkapelti ja puskuri vaurioituivat ja hirvenvasaakaan ei löytynyt enään mistään. Se ei ilmeisesti ollut loukkaantunut pahasti vaan pystyi jatkamaan matkaansa. Jatkaessamme matkaa tuli mieleemme vain pari tuntia aikaisemmin autossa kokemamme asia. Rukoillessamme Merja näki silloin ilmestyksenomaisesti, että automme edellä kulki enkelin tai ristin muotoinen hahmo. Herra vahvisti silloin meitä siitä, että hän itse on matkalla kanssamme!


Daugavpilsissä ryhmäämme liittyivät Victoria ja kaksi latvialaista veljeä ja niin kokoonpanomme oli valmis. Kolmen päivän aikana vierailimme yhdeksässä koulussa tai lastenkodissa Daugavpilsissa ja Jekabpilsissa ja tavoitimme 750 lasta ja nuorta. Heissä oli lastenkotien lapsia, lastentarhojen lapsia, erityislapsia ja koululaisia. Esitimme Raamatun kertomusta kolmesta tietäjästä, jotka tähteä seuraten löysivät vastasyntyneen kuninkaan - Jeesuksen. Draaman ja laulujen avulla oli mahtavaa saada viedä lasten sydämiin maailman tärkeintä sanomaa. Lapset lauloivat mielellään kanssamme ja tempautuivat mukaan näytelmän sanomaan. Monissa paikoissa meidät toivotettiin lämpimästi uusintavierailulle. 


Paluumatkalla Viron puolella ajaessamme, jälleen pimeässä ja sateisessa illassa, auton valokeilaan ilmestyi nyt kolme hahmoa, jotka olivat susia. Emme heti tahtoneet uskoa näkemäämme kolmea synkkää tien ylittäjää susiksi, mutta muutakaan vaihtoehtoa ei jäänyt.


Omaan mieleeni matkasta jäivät vastakohdat joita koimme. Toisaalta valottomat, synkät ja sateiset metsätiet joita ajoimme toistatuhatta kilometriä. Ja toisaalta kokoustilanteet joissa lapset ja nuoret saivat kuulla Jumalan rakkaudesta ja Jeesuksen maailmaan tulosta. Ehkä se kuvaa aikaa jota nyt elämme. Olemme siksi kiitolliset Jumalalle siitä, että vielä saamme viedä evankeliumin sanomaa näistäkin ovista, jotka Jumala on aukaissut lasten ja nuorten maailmaan Latviassa! 


Juha Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva