Herätystä odottaessa 09.08.2016

Viro, Lasnamäki 8.-9.7.
 
Herätystä odottaessa

Heinäkuun kokousmatkalle Tallinnan Lasnamäelle lähtivät Juha, Teemu, Harri ja Katja. Perjantai-iltana saavuttuamme Tallinnaan kävimme vielä kaupungilla ja jälleen kerran Olevisten kirkossa, joka on yksi kaupungin nähtävyyksistä. Historiallisesti se oli 1400-luvulla Euroopan korkein rakennus valtaisan kirkontorninsa ansiosta mutta vielä merkittävämpi asia on siellä olleen herätyksen voima, joka kolmekymmentä vuotta sitten vaikutti valtavalla tavalla. Neuvostovallan aikana seurakunnassa syntyneen herätyksen hedelmä vaikutti koko silloiseen Neuvostoliittoon ja jopa Amerikkaan. Pelkästään Yhdysvalloissa on laskettu olevan kaksisataa seurakuntaa joiden syntyyn herätys vaikutti! Tuhannet uskoontulot ja parantumisihmeet vetivät väkeä kirkkoon kaikkialta silloista Neuvostoliittoa. Jumala antoi todistuksen voimastaan ja rakkaudestaan! Tuossa kirkossa vietimme aikaa rukoillen jälleen uutta Hengen vuodatusta ja herätyksen aikaa. Tuntui aivan siltä kuin Jumala itsekin haluaisi sen aloittaa.


Lauantain kokoukseen saapui Pääskulan seurakunnan musiikkivoimien lisäksi Narvan Jumalan Sana seurakunnan musiikkiryhmä. Katja ja Teemu todistivat Herran teoista elämässään, paikallinen pastori rohkaisi ihmisiä mukaan seurakuntaan ja lopuksi minä saarnasin Jumalan hyvää uutista. Paikalla oli satakunta ihmistä joista kahdeksankymmentä “vierailijaa”. Ehkä kymmenkunta ihmistä nosti kätensä ylös merkiksi halustaan tulla uskoon kokouksen lopussa. Kiitos Jumalalle siitä! Jotkut tulivat myös kertomaan Herran parantaneen heidät. Lopuksi jaoimme jälleen ruokakassit tarvitseville.  


Kaiken kiitollisuuden lisäksi siitä, mitä Jeesus jälleen teki, jäi sydämelle rukous  uudesta Jumalan Hengen vuodatuksesta Tallinnassa, Virossa ja Suomessa. Suokoon Jumala meille, että saamme elää todeksi sen, mitä Hän tahtoo antaa! 


Juha

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva