Nälkäiset Hän täyttää hyvyyksillä 07.11.2016

Viro, Narva, 26.-27.11.2016
 
Nälkäiset Hän täyttää hyvyyksillä

Avustus- ja kokousmatka Viron Narvaan alkoi keskiviikkoaamuna, kun täyteenlastattujen auton ja peräkärryn kanssa lähdin ajamaan kohti  Helsinkiä. Mukana oli 1400kg ruokaa. Laivalla yli Suomenlahden ja Tallinnaan, josta Elvi Vainonen tuli tulkiksi mukaan, sitten edessä oli vielä 220km ajomatka Narvaan.


Illaksi oli sovittu kokous seurakuntaan. Sitä ennen oli avustuskuorma  kuitenkin purettava seurakunnan varastoon. Nyt mukana oli kaurahiutalepakkauksia, vauvanruokapurkkeja, näkkileipää ja maustekurkkuja. Seurakunta auttaa säännöllisesti kaupungin vähäosaisia, sekä valmistamalla, että jakamalla heille ruokaa ja vaatteita. 


Huolimatta siitä, että lokakuun ilta oli pimeä ja sateinen, tuli illan kokoukseen 60-70 ihmistä. Mukana oli nuoria ja vanhoja, kaikenikäisiä ihmisiä joilla oli nälkä Jumalan puoleen. Seurakunnan nuorisopastori Anatoli Vangonen avasi kokouksen ja ylistysryhmä johti väen laulamaan ja kiittämään Herraa. Jumalan Hengen läsnäolo alkoi täyttää ilmapiiriä. Oli hienoa olla jälleen tämän tutun seurakunnan keskellä. Halusin puhua ydinsanomastamme: “sana rististä… on Jumalan voima” (1. Kor 1:18). Puhuin Jeesuksen täydellisestä voitosta, sekä Jumalan rakkaudesta jota hän osoitti Israelin kansaa kohtaan Mooseksen aikana, kun käärmeet alkoivat tappamaan kansaa synnin tähden. Kerroin, kuinka katsomalla tangossa olevaan vaskikäärmeeseen myrkyn vaikutus lakkasi ja ihmiset pelastuivat. Kerroin, kuinka me nyt katsomalla ja uskomalla Jeesukseen saamme syntimme anteeksi. Kerroin myös kuinka sairauden valta on murrettu. Kokouksen lopussa toistakymmentä ihmistä tuli esille kohtaamaan Herraa ja Jumalan voima ilmestyi. “Nälkäiset Hän on täyttänyt hyvyyksillä ja rikkaat Hän on lähettänyt tyhjinä pois.” (Luuk 1:53). Näin Hän tekee tänäänkin! Kiitos Jumalalle siitä!


Kokouksen jälkeen lähdimme ajamaan takaisin kohti Tallinnaa jossa olimme puolenyön aikaan. Ajokilometrejä tuli 640km tälle päivälle. Kiitos Jumalalle varjeluksesta! Seuraavana aamuna paluu Suomeen.


Juha


 


 

Somistekuva

Somistekuva