Lasnamäellä ja Latviassa 11.07.2017

16.-17.6.2017 Latvia, Viro
 
Lasnamäellä ja Latviassa

Latvian - Viron matkan ensimmäinen päivä sisälsi lyhyen laivamatkan ja 800km ajoa. Tampereelta Helsinkiin, Tallinnasta Latviaan Norkalni- leirikeskukseen ja taas takaisin Tallinnaan. Mukana kuormassa oli ruokatarvikkeita 1600kg leirikeskukseen jonne saavuttiin iltapäivällä sekä 370kg Lasnamäen kokousta varten. Leirikeskuksen isäntä Slava Altuhovs sanoi että tulomme oli ajoitettu aivan oikein, sillä ensimmäinen leiri oli juuri alkanut ja sen jälkeen leiritoiminta jatkuu koko kesän. Kesän aikana Norkalni- leirikeskus “leirittää” n 3000 lasta ja nuorta jotka tulevat monista erilaisista seurakunnista tai kristillisistä yhdistyksistä. Keskus järjestää leirejä myös Riikan kaupungin sosiaalitoimen piirissä oleville köyhille lapsille ja nuorille. Nämä leirit keskus kustantaa kokonaan itse, koska lapsilla itsellään ei ole siihen mahdollisuutta.


Illaksi ajoimme Tallinnaan jossa seuraavana päivänä pidimme jälleen Pääskulan seurakunnan kanssa Lasnamäellä evankeliointikokouksen. 


Kesäajasta huolimatta tilaisuuteen tuli sata kuulijaa ja heistä jälleen monia ensikertalaisia. Puhuin suuresta Jeesuksesta ja “suuresta pelastuksesta” Hebrealaiskirjeen pohjalta. Kymmenkunta halusi tehdä uskonratkaisun ja heistä puolet oli ensikertalaisia. Mies lohikäärmekuva rinnassaan, iäkkäämpi kumaraselkäinen nainen jne. Rukouspalvelussa eräs nainen sanoi: “Viimeksi kun rukoiltiin niin jalkani parani, nyt on selkä kipeä”, toinen nainen sanoi: “Viimeksi kun rukoiltiin niin päänsärky parani, nyt on jalka kipeä”. Kolmas nainen sanoi: “On niin paljon kipuja ja sairautta etten kaikkea voi kertoa”. Rukoillessamme Jumala voima kosketti häntä niin, että hän meinasi kaatua. Mieleeni nousi Raamatun sana: “Hän paransi kaikenlaisia tauteja ja vaivoja, joita kansassa oli.” Matt. 4:23. Näin Jeesus haluaa toimia tänäänkin. Monilla vanhuksilla ei ole varoja tai mahdollisuutta saada muuta apua kuin kääntyä Jumalan puoleen. Kokouksen lopuksi saimme taas jakaa myös ruokakassit tarvitseville. 


Kiitollisina Herralle, Juha ja HarriSomistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva