Lapsille, vangeille, nälkäisille 20.12.2011

Tallinna 1.-4.12.2011
 
Lapsille, vangeille, nälkäisille

Yhdessä Tampereen Elämä ja Palvelu raamattukoululaisten kanssa järjestettiin Tallinnassa ja Lasnamäellä evankeliointitapahtuma joulukuun alussa. 


Lähes kolmenkymmenen hengen ryhmä saapui torstaiaamuna Tallinnaan ja samana päivänä oli jo kaksi tilaisuutta evankeliumin julistukselle. Osa oppilaista lähti kehitysvammaisten lasten kouluun pitämään tilaisuutta ja jakamaan ”joululahjoja” lapsille.  Lahjat olivat valmistettu Tampereella  Helluntaiseurakunnan jäsenten toimesta. 


Toinen osa oppilaista lähti samaan aikaan Tallinnan vankilaan jossa pidettiin tilaisuus  parillekymmenelle miehelle. Miehet kuuntelivat todistuksia ja lauluja. Ohjelmassa oli myös draamaesitys ja tietysti evankelimin saarna. Tilaisuuden lopussa viisi miestä ilmaisi halunsa vastaanottaa Jeesuksen sydämeensä. 


Perjantai oli toimintapäivä kadulla. Kello kymmenen pystytettiin Lasnamäelle telttakatos jonka suojassa tarjoiltiin ”soppatykistä” lohikeittoa ja teetä ohikulkeville ihmisille. Päivän mittaan n 100 litraa hyvää keittoa leivän kera tarjoiltiin yllättyneille ihmisille ja samalla heitä kutsuttiin myös seuraavan päivän ”Hyvän Sanoman” tilaisuuteen viereiselle kulttuuritalolle. Oppilaat jakoivat päivän aikana kokouskutsuja, Markuksen evankeliumeja ym evankelioivaa materiaalia ympäristöön. Illansuussa alkoi sataa tihkuttaa vettä mutta vasta kahdeksan aikaan lopetettiin ”tarjoilu”.  


Illalla osa oppilaista kävi myös osallistumassa Tallinnan


Helluntaiseurakunnan nuorteniltaan sekä esittämään myös siellä draaman.


Lauantain kokoukseen Lasnamäen kulttuuritaloon kello 13 kokoukseen saapui enemmän ihmisiä kuin saliin mahtui. Kaikkiaan salissa oli n 350 ihmistä vaikka istumapaikkoja oli vain 250:lle. Loput ihmiset joutuivat jäämään ovien ulkopuolelle. 


Kokousohjelmassa oli osuus lapsille erikseen lastenohjelman muodossa. Koululaiset vastasivat myös musiikista. Lisäksi Leevi Ahopelto sekä puhui, että lauloi ja lopuksi oli evankeliumin julistus. Kymmenet ihmiset ilmaisivat halunsa ensimmäistä kertaa elämässään pyytää Jeesusta tulemaan Herraksi ja Vapahtajaksi elämäänsä. Kiitos Jumalalle siitä sydänten avoimuudesta mikä näillä ihmisillä on evankeliumia kohtaan. 


Tässä tilaisuudessa jaoimme myös jokaiselle lapselle ”joululahjan” sekä ruokakassin joka perheelle. Kasseja oli varattu 250 mutta ne loppuivat kesken.


Sunnuntaina osa oppilaista vieraili Vesa Mättön johdolla Tallinnan Helluntaiseurakunnan päiväkokouksessa ja he pitivät myös pyhäkoulun siellä oleville lapsille. Samaan aikaan pieni ryhmä vieraili Maardun seurakunnassa viemässä sinne sekä lahjoja lapsille, että humanitaarista apua.


Matkalla mukana Juha, Merja

Somistekuva

Somistekuva