"Joululahjoja" Lasnamäellä 10.01.2012

Tallinna 6.-7.1.2012
 

Ortodoksisen kalenterin mukaan jouluaatto Virossa sijoittui loppiaisen jälkeiselle päivälle 7.1. Samalle päivälle olimme saaneet Lindakiven kulttuuritalolle kokouksen evankeliumin julistamista varten. 


Koska kokouksiin osallistuvat suurimmalta osalta ovat venäjänkielistä väestöä ja siksi myös ortodoksitaustan omaavia oli jännittävä nähdä kuinka moni tulisi paikalle tällaisena päivänä. Lisäksi kokouksen alkamisaika oli muutettu klo 17 aiemman klo 13 sijaan. Siksi oli mahtava nähdä kuinka toista sataa kuulijaa tuli jälleen paikalle. Pitkästä aikaa myös Narvan Jumalan Sana seurakunnan lauluryhmä tuli paikalle palvelemaan musiikissa. 


Kokous sujui hyvin Andrus Lukaksen johdolla. Gennadi Berget käytti puheenvuoron ja minä puhuin Jumalasta joka on antaja. Kerroin kuinka hän antoi myös maailman suurimman lahjan - pelastuksen Jeesuksessa - ja kuinka jokainen voi sen vastaanottaa. Jälleen suuri määrä ehkä parikymmentä ihmistä halusi nousta ylös ja rukoillen pyytää Herraa tulemaan elämäänsä pelastajaksi. Kiitos Jumalalle tästä avoimuudesta Jumalan evankeliumille! 


Raamattu sanoo että Hänen sanansa ei koskaan palaa tyhjänä takaisin vaan vaikuttaa sen mitä varten se on lähetettykin. On varmaa että tämä tapahtuu myös näiden ihmisten sydämissä jotka ovat kuulemassa evankeliumia ja haluavat myös vastaanottaa sanan. 


Kokouksen jälkeen halukkaille jaettiin jälleen ruokakasseja Igor Vallerin ollessa auttamassa.


Illalla palasin takaisin Suomeen syvästi kiitollisena tästä mahdollisuudesta pavella Jumalaa näiden ihmisten hyväksi.


Juha