Messiaanisten luona Riikassa 24.01.2012

Latvia, Riika 20.-22.1.2012
 
Messiaanisten luona Riikassa

Matkamme alkoi varhain perjantaiaamuna. Jo edellisen päivän aikana oli kerätty autoon tavaraa ja ruokaa vietäväksi eri paikkoihin Latviaan.


Matkalla Riikaan pistäydyimme virolaisessa rantakaupungissa Pärnussa. Oli aamu ja kahvitauko oli paikallaan. Etsimme sopivaa paikkaa, mutta emme löytäneet ihan heti. Joku autossa rukoili: ” Voi Jeesus, auta löytämään meille sopiva paikka.” eikä mennyt kuin viisi minuuttia ja vastaus oli siinä. Pieni kahvila, missä leivottiin paikan päällä. Neljän hengen kahvit ja pullat vain 10 euroa! Hän tietää kaiken meidän elämässämme.


Matka jatkui ja saavuimme ensimmäiseen paikkaan, joka oli lasten leirikeskus. Leiripaikkaa johtaa veli Slava ja hän on aloittanut työn siellä yli 10 vuotta sitten. Paikassa järjestetään säännöllisesti lastenleirejä, joilla lapset saavat kuulla Jumalan Sanaa ja myös täyden ylläpidon. Sinne veimme osan ruuasta. Sovimme tulevista kokouksista ensi  huhtikuussa. 


Lopulta saavuimme Riikaan, missä oli varattuna hotelli koko porukalle. Illalla kävelimme vanhassa Riikassa. Oppaaksi tuli paikallinen virolainen Sulev, joka myös auttoi matkan järjestelyissä. Sattumalta huomasimme  pääkadulla poliisiautoja sekä avotulen ja sen ympärille kokontuneita latviaksi laulavia ihmisiä. Kysyimme uteliaina poliiseIlta tapahtumasta ja kävi ilmi, että perjantai oli Latvian itsenäistymisen uhrien päivä. 


Lauantaiksi saimme kutsun puhua messiaanisessa synagoogassa Riikassa. Lämmin vastaanotto oli tämän paikan sana! Heti kokouksen alusta karkeloitiin, jopa 85-vuotiaat juutalaiset tanssivat ja hyppivät ilosta Jumalan edessä. Pitää tunnustaa että ei 40 vuotias jaksanut niin kuin paikalliset mummot! Juha Kotisaari puhui  Jumalan halusta parantaa meitä. Rukouksen jälkeen  luoksemme tuli iäkäs pieni rouva, joka pyysi esirukousta, koska hänen oikeassa korvassaan oli tinnitystä. Rukouksen jälkeen ongelma hävisi. Kiitos Herralle ilosta ja elämästä! Kokouksen jälkeen keskustelimme pastorin kanssa ja hän kutsui meitä käymään siellä uudelleen.


Päivä ei siihen loppunut. Jatkoimme matkaa 150 km päähän paikkaan nimeltä Talsi, missä sijaitsee nuorten leirikeskus. Sinne veimme loput avustuskuormasta. Paikalla oli nuorten raamattukoululaisten ryhmä Australiasta. Saimme kuulla tuon paikan tavoitteesta ja raamattukoulun työstä.


Sunnuntaiaamuna olimme  opettajien seminaarissa. Seminaari oli alkanut jo perjantaina ja sen aiheena oli, miten opettaa lapsille Kristuksesta ja raamatusta. Seminaari pidetään vuosittain ja se on tarkoitettu niin uskoville kuin myös ei-uskoville opettajille. Tapasimme seminaarin vetäjän Petersin, jonka kanssa sovimme ja VEry ryhmän osuudesta huhtikuun seminaarissa.


Seminaarin jälkeen tapasimme myös Riikan vankilatyön kaplanin Ainis Zalitisin jonka kanssa sovimme tulevasta vankilavierailusta Riikan vankiloihin.


Paluumatka sujui mutkattomasti laulaen virsiä. Helsinkiin saavuimme ennen puoltayötä ja Tamperelle puolenyön jälkeen. Väsyneinät, mutta täytettyinä Jumalan tiedolla ja ilolla. Parempi on antaa...


Mukana matkalla, Juha, Kalle, Merja ja ZannaSomistekuva