Viro, Elva 02.05.2012

Viro, Elva 28.-29.4.2012
 
Viro, Elva

Elva on pieni kaupunki, jonka pinta-ala on 991,6 ha  ja asukkaita kaupungissa on  5992 . Kaupungissa on kolme kaunista  järveä rantoineen. Kesäisin kaupunki kasvaa turistien myötä, syksy, talvi ja kevät ovat rauhallisempaa aikaa. Tallinnasta Elvaan on 220 km ajomatkaa. Jotkut työskentelevät omassa kaupungissa, jotkut Tartossa. 


Suuret perheet pärjäävät huonosti ilman ulkopuolista apua. 


28.04 oli Elvan seurakunnassa  järjestetty tapahtuma suurille perheille. Tapahtumassa kuultiin Eijan laulua viron ja suomen kielellä, Jumalan Sanaa ja todistuksia Merjalta. Lapsille oli myös järjestetty mahdollisuus katsella elokuvaa sen ajan kun vanhemmat saivat vaatteita, ruokaa  ja tarvikkeita. Paikalla oli myös  yksinhuoltajavanhempia. Esimerkiksi eräs yksinhuoltajaisä, jonka vaimo oli jättänyt  kasvattamaan viittä lasta. Kuudennen,  pienimmän,  vaimo  oli ottanut mukaan lähtiessään. Myöhemmin tämä oli luovuttanut lapsen vieraalle perheelle. Tällä hetkellä isä yrittää saada lapsen takasin. Meillä oli mahdollisuus rukoilla perheenisän kanssa ja siunata lapsia. Uskotaan, että muutos on lähellä!


Meitä kutsuttiin osallistumaan myös sunnuntaikokoukseen. Siinä pyydetiin Eijaa  kertomaan oman todistuksensa ja laulamaan. Eijan kertomus on elävä todistus Jumalan ihmeistä ihmisen elämässä.


Zanna