Minuutti elinkautisvangeille 14.08.2013

Latvia 7.-10.6.2013
 
Minuutti elinkautisvangeille

Saimme viedä jälleen elintarvikekuorman Riikan lähellä sijaitsevaan Norkalni leirikeskukseen. Keskuksessa järjestetään kesän aikana kristillisiä lasten- ja nuortenleirejä joissa monissa on 200-400 osanottajaa. Keskuksen inhimilliset resurssit toiminnan ylläpitämiseen ovat äärimmäisen pienet mutta Jumalan huolenpito on ollut ihmeellisesti työn yllä sen käynnistämisestä lähtien. Ruoka- ym muu apu on jatkuvasti tarpeen toiminnan ylläpitämiseksi. Tämä toiminta antaa lapsille mahdollisuuden kuulla evankeliumia ja viettää aikaa hyvässä ilmapiirissä. Slava Altuhovs, joka johtaa toimintaa, kertoi että Mirjam Ylenius ja Raili Väisänen olivat ne henkilöt jotka antoivat aikanaan perusopetuksen tällaiselle työlle.

Lauantaina ja sunnuntaina vierailimme vankiloissa Riikassa ja Jelgavassa. Jelgavan vankilassa pidimme normaalin kokouksen ja vierailimme myös elinkautisvankien luona. Nämä vangit ovat ilman presidentin armahdusta koko ikänsä vankeudessa. Lyhyen noin minuutin mittaisen ajan Pavel sai tervehtiä miehiä yksi kerrallaan sellien kalteriovien läpi. Hän sai antaa myös kirjasen joka kertoo Pavelin omasta uskoontulosta ja Jeesuksen todellisuudesta. Koko "sellivierailujen" ajan Eija myös lauloi käytävällä venäjänkielisiä lauluja ja näin sanoma välittyi koko osastolle. Ilmapiiri oli hyvin koskettava. 

Sunnuntaina saimme myös pitää kokouksen Jelgavan Helluntaiseurakunnassa jonka pastorina vankilan pastori Janis Tautvatis myös toimii.

Juha, Pavel, Vihtori ja Eija


Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva