Raamattukoulun lähetysmatka 2013 03.01.2014

Viro, Pärnu ja Tallinna 27.11.-1.12.2013
 
Raamattukoulun lähetysmatka 2013

Elämä ja Palvelu raamattukoulun lähetysmatka järjestettiin marras- joulukuun vaihteessa Viroon Pärnuun ja Tallinnaan. Pärnussa vierailimme sekä kehitysvammaisten lasten koulussa että päiväkodissa. Tilaisuuksissa oli jouluevankeliumi kerrottuna ja esitettynä sekä muuta lapsille kohdistetttua ohjelmaa. Eläinhahmoihin pukeutuneet oppilaat musiikki ja laulut vangitsivat nuorten ja lasten mielenkiinnon. Evankeliumi esitettiin hyvin havainnollisesti ”helminauhakertomuksen” avulla. Tallinnassa vierailimme myös perjantaina paikallisessa kehitysvammaisten lasten koulussa nyt jo neljättä kertaa. Kaikissa tilaisuuksissa saimme jakaa lapsille myös ”joululahjoja”. Pärnun koulun johtaja oli erittäin kiitollinen vierailustamme ja toivoi yhteistyön jatkuvan. Vastaavia lapsille suunnattuja kristillisiä tilaisuuksia ei koululla ole aiemmin järjestänyt kukaan.

 

Perjantai-aamuna olimme Lasnamäellä kaduilla jakamassa kutsuja illan evankeliointikokoukseen. Tilaisuuteen saapui 160 henkeä. Valtaosa heistä oli uskosta osattomia. Oppilaat lauloivat, esittivät dramaa ja todistivat Jeesuksen teoista. Rosita kertoi oman poikansa elämästä ja kuolemasta hyvin koskettavasti ja siitä kuinka Jumala  auttoi häntä kaikkien tilanteiden läpi. Huume- ja alkoholiongelmat ovat hyvin todelliset Lasnamäellä elävien ihmisten parissa ja useat tiesivät hyvin mistä puhuttiin. Evankeliumin saarnan jälkeen kymmeniä ihmisiä halusi tehdä uskonratkaisun ja pyytää Jeesusta elämänsä Herraksi! Halukkaille jaettiin myös ruokapaketteja tilaisuuden jälkeen.

 

Lauantaina vierailimme Söbra Käsi järjestön ”katuruokalassa” jossa kodittomille ja muille halukkaille tarjotaan ilmainen ruoka neljästi viikossa. Kahden tunnin aikana parisataa miestä ja naista saavat aterian ja nyt myös aterian aikana he saivat kuulla evankeliumia. Laulut, puheenvuorot ja todistukset jatkuivat kahden tunnin ajan ja Pyhän Hengen läsnäolo oli voimakas. Eräs oppilas halusi rukoilla erään miehen jäykistyneen käden puolesta ja käsi parani välittömästi! Mies hämmästyi itse siitä että hänen kätensä alkoi liikkua uudella tavalla ja hän todisti siitä heti myös muille. Saimme rukoilla neljän miehen puolesta jotka halusivat tulla uskoon. Kiitos Jumalalle siitä kuinka hän toimii siellä missä Jeesusta halutaan koroittaa ja häntä julistaa!

 

Sunnuntaina vierailimme vielä Maardussa paikallisessa seurakunnassa jossa saimme pitää kokouksen. Pastori Robert sekä Vesa Mättö saarnasivat ja oppilaat lauloivat ja todistivat Jumalan teoista. Tämä oli hieno päätös hyvin monipuoliselle matkalle.

Juha, Merja

 


Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva